
Desde FEDEPESCA non se entende que a rebaixa do 4% ao 0% chegue aos chamados alimentos de primeira necesidade e non alcance o peixe, a pesar dos seus irrefutables beneficios para a saúde e a rebaixa do 10% ao 5% só para o aceite e as pastas.
Desde FEDEPESCA non se entende que a rebaixa do 4% ao 0% chegue aos chamados alimentos de primeira necesidade e non alcance o peixe, a pesar dos seus irrefutables beneficios para a saúde e a rebaixa do 10% ao 5% só para o aceite e as pastas.
Por iso, a decepción e frustración é potente #ante unha oportunidade única para potenciar o consumo de produtos pesqueiros, imprescindibles nunha dieta saudable.
FEDEPESCA, a patronal das peixarías españolas pioneira en solicitar a rebaixa do tipo impositivo do Iva para os produtos pesqueiros en España, seguiu moi de preto no día de hoxe a comparecencia do Presente do Goberno, Pedro Sánchez, á espera do anuncio da rebaixa do tipo impositivo do IVE para os produtos pesqueiros do 10% ao 4%. Por desgraza, e para gran decepción das 23.000 persoas que traballan no comercio especializado de produtos, rebáixase do 10% ao 5% só ao aceite e á pasta, mentres os denominados produtos de primeira necesidade (froitas, verduras, legumes, leite, pan, queixos) conseguen unha baixada do 4% ao 0%.
Por iso, a decepción e frustración é potente #ante unha oportunidade única para potenciar o consumo de produtos pesqueiros, imprescindibles nunha dieta saudable.
FEDEPESCA, a patronal das peixarías españolas pioneira en solicitar a rebaixa do tipo impositivo do Iva para os produtos pesqueiros en España, seguiu moi de preto no día de hoxe a comparecencia do Presente do Goberno, Pedro Sánchez, á espera do anuncio da rebaixa do tipo impositivo do IVE para os produtos pesqueiros do 10% ao 4%. Por desgraza, e para gran decepción das 23.000 persoas que traballan no comercio especializado de produtos, rebáixase do 10% ao 5% só ao aceite e á pasta, mentres os denominados produtos de primeira necesidade (froitas, verduras, legumes, leite, pan, queixos) conseguen unha baixada do 4% ao 0%.
»Foron 15 anos ofrecendo todo tipo de argumentos relacionados coa saúde, coa loita contra a obesidade e as enfermidades relacionadas cunha mala alimentación, coa necesidade de enviar unha mensaxe contundente desde o Goberno para apostar polo consumo de alimentos saudables potenciando o seu consumo. Ofrecéronse datos, estudos do tipo impositivo do Iva noutros países europeos. Traballouse en colaboración con toda a cadea de valor pesqueira ata ir vendo como esta xusta demanda facíase colectiva para todo o sector, era apoiada polo Parlamento Gallego e como en Europa fálase xa dunha fiscalidade saudable. Tamén o solicitaba o BNG e o PP #ante a aprobación dos orzamentos xerais do Estado», expresaron desde FEDEPESCA.
Máis información ….
Debe estar conectado para enviar un comentario.