Sabe Bien
Freepik
Aprende os trucos para poder atopar as diferenzas entre estes dous moluscos
Cando vas a un restaurante e pides zamburiñas, na maioría dos casos serviranche volandeiras. E aínda por riba, o normal é que proveñan do Pacífico e non das costas galegas. Pero… por que sucede isto? A miúdo, os provedores ofrecen aos restaurantes volandeiras etiquetadas como zamburiñas, xa que son máis abundantes e económicas.
Este tipo de moluscos son moi apreciados na gastronomía, especialmente en Galicia. E aínda que son similares en canto a aparencia e sabor, hai algunhas diferenzas crave entre eles:
Tamaño
Zamburiña: É a máis pequena das dúas, cun tamaño que adoita oscilar entre os 4 e 6 cm. Ademais, a súa forma tende a ser máis redondeada.
Volandeira: En comparación, é máis grande, chegando a medir entre 10 e 12 cm, cunha forma lixeiramente máis alongada.
Concha
Zamburiña: Ten unha cuncha máis lisa e fina cunha cor escura, moitas veces presenta un matiz alaranxado.
Volandeira: A súa cuncha é máis rugosa, grosa e dun ton máis claro, que pode tender ao marrón.
Á Esquerda, unha zamburiña auténtica e á dereita, unha volandeira MONICA YRAGO
Hábitat
Estes moluscos prefiren diferentes profundidades mariñas, o que inflúe nas súas características e sabor
. Zamburiña: Atópase máis preto da costa, en augas pouco profundas.
Volandeira: Vive en zonas algo máis profundas e localízase en bancos de area. Sabor e textura
Zamburiña: Caracterízase por ter un sabor máis intenso e pronunciado, cunha textura tenra.
Volandeira: Ofrece unha textura máis firme ao padal, cun sabor suave e delicado. Prezo e dispoñibilidade
Zamburiña: Xeralmente, é menos accesible en canto a prezo debido ao seu pequeno tamaño e dificultade de recolección.
Volandeira: Ao ser máis abundante adoita ter un prezo máis baixo no mercado.
Debe estar conectado para enviar un comentario.