Investigadores da USC desenvolven novas estratexias de desactivar as toxinas mariñas

Somos Mar

REDACCIÓN / LA VOZ

MARCOS CREO

Un proxecto internacional trata de paliar a falta de investigadores especialistas en seguridade alimentaria a nivel mundial

O grupo de investigación Farmatox da Universidade de Santiago de Compostela (USC), coordinado polo catedrático da área de Farmacoloxía na Facultade de Veterinaria do Campus Terra, Luís Miguel Botana, participa nun proxecto internacional BiotoxDoc, xunto a unha ducia de institucións europeas, que trata de profundar no coñecemento que se ten sobre os efectos das biotoxinas mariñas, á vez que tenta desenvolver estratexias de desactivación de toxinas, avaliar o grao de toxicidade cando se combinan varias e realizar probas rápidas para confirmar a presenza de células tóxicas.

O obxectivo xeral de BiotoxDoc é formar doutores na materia e especializalos nunha ampla gama de habilidades e competencias necesarias para que a ciencia avance no control das biotoxinas aproveitando un equipo multidisciplinar e multisectorial de expertos de talla mundial.

«A liña de traballo que desenvolverá ou grupo Farmatox dá USC neste proxecto centrarase non estudo do mecanismo que produce a toxicidade destas células», indica Luís Botana, que ve neste proxecto de I+D unha «oportunidade para avanzar non ámbito dá seguridade alimentaria a nivel mundial», recolle un comunicado da USC.

Seguridade alimentaria

Botana sinala que o problema que se deriva das biotoxinas, especialmente as mariñas, «é crecente e require de solucións urxentes» e a falta de investigadores especialistas en seguridade alimentaria, tamén cuestiona «a eficacia e a precisión dás diferentes normativas vixentes para garantir a produción e ou subministro de alimentos seguros non mundo nun contexto de cambio climático». De aí a importancia dos traballos de investigación e os experimentos desenvolvido no marco deste proxecto internacional para «colmar as lagoas máis importantes do coñecemento actual neste ámbito científico». O vínculo entre os diferentes investigadores que se incorporen ao proxecto é que «todos abordarán a influencia do cambio climático na aparición de toxinas e a consecuente demanda de estratexias revisadas para mitigar ou seu impacto na poboación europea».

Link: https://www.lavozdegalicia.es/noticia/somosmar/2023/04/21/investigadores-usc-desarrollan-nuevas-estrategias-desactivar-toxinas-marinas/0003_202304G21P35992.htm

Advertisement
Esta entrada foi publicada en Cedeira, Comarcas, Galicia, Lonxa Cedeira, Marisqueo, Politica, Politica Pesqueira. Ligazón permanente.

Deixar unha resposta

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s