
Recuperar o consumo de peixe exponse como prioridade para ser rendible a pesca e comercialización, xunto coa saúde de todos os españois despues da caída dun 25 % desde o ano 2008, alertan desde a Federación Nacional de Asociacións Provinciais de Empresarios Detallistas de Peixes e Produtos Conxelados (FEDEPESCA).
“Os cambios socioeconómicos afectan profundamente á forma que temos de alimentarnos”, subliña a directora xeral de FEDEPESCA, Luisa Álvarez Blanco, a ECD. A comodidade, entre outros factores, fai que cada vez se lle dedique menos tempo á compra de produtos frescos.
O custo da mala alimentación ten un impacto de 14.000 millóns de euros na sanidade pública, engade. Por iso, desde FEDEPESCA levan case 20 anos pedindo a redución do tipo impositivo do IVE para os produtos pesqueiros, “non tanto polo aforro que vai supoñer, senón pola mensaxe de que estes produtos son imprescindibles na dieta saudable”.
Os españois gastan de media 18 euros ao mes en peixes e mariscos. Aínda que os prezos dos produtos pesqueiros, a xuízo de Álvarez Blanco, “non son caros para o esforzo que teñen detrás”, xa que considera que “hai unha gran confusión entre custo de venda e valor”.
Adicionalmente, tanto la cadena pesquera como los minoristas trabajan con rentabilidades “muy ajustadas”, ya que sienten diariamente la incertidumbre de qué precio fijar o al que comprar, puesto que depende de múltiples factores, como la climatología, la cantidad de oferta en el mercado y la demanda
Un 2022 salvado polo Nadal
A campaña do Nadal, que está a piques de terminar, foi “lixeiramente” mellor que a do ano 2021, xa que non se rexistraron cancelacións de pedidos no último momento polas restricións da pandemia.
Poucos días despois de comezar o novo ano, a directora xeral de FEDEPESCA, Luisa Álvarez Blanco, comenta con ECD que para “o sector das peixarías o 2022 foi un ano malo en vendas”
Mías información ….
Debe estar conectado para enviar un comentario.