Javier Garat «O descoñecemento está a frear o consumo de peixe en España»

Nos últimos 14 anos reduciuse o consumo de peixe e marisco nos fogares españois en torno ao 25%, con respecto ao ano 2008, dos 30 quilos por persoa e ano de entón aos apenas 22 actuais.

Con 8.000 quilómetros de costa, España adoitaba situarse á cabeza do podium da Unión Europea no consumo de peixe e marisco, pero esta tendencia está a decaer, especialmente en nadal cando adoitaba dominar as mesas. Non só é unha cuestión de prezo. «Ao 94% encántanos, pero soamente un 23% cómeo habitualmente», de acordo aos datos que manexa a Fesnad (Federación Española de Sociedades de Nutrición e Dietética). Isto é, só un de catro españois consome peixe e marisco habitualmente.

Detrás deste cambio de hábitos nos fogares españois, que están a reducir o consumo de produtos do mar, deixando máis oco a carnes e procesados, está «o descoñecemento», afirma Javier Garat, o presidente de Pesca España, a asociación que agrupa ás organizacións de Produtores Pesqueiros. Para revertelo, o organismo puxo en marcha a súa primeira campaña Lévache peixe, enfocada en «disipar as dúbidas dos consumidores e fomentar o consumo dos produtos do mar polo seu valor nutritivo, a súa calidade e os seus beneficios sobre a saúde en todas as idades», apunta Garat.

«A tendencia dos últimos anos é un continuo descenso que alarma ao sector pesqueiro», afirma Garat. Isto ten dúas consecuencias inmediatas: por unha banda, a perda de actividade económica de toda a cadea de produción da que dependen centos de miles de empregos; e por outro, repercute no abandono da dieta saudable, relegando o consumo de produtos do mar que forman parte da nosa tradición gastronómica. #De acordo con os datos de Pesca España, nos últimos 14 anos reduciuse o consumo de peixe e marisco nos fogares españois case un 25%, con respecto ao ano 2008, dos 30 quilos por persoa e ano de entón aos 22 actuais.

Detrás, entre outras razóns, tamén está a recesión económica e a inflación, sinalan desde a organización. Constataron que en épocas de contracción económica reséntese directamente o consumo de marisco e peixe. «Queremos axudar aos españois a reenamorarse do peixe e do marisco, alimentos que ademais de ser a proteína animal máis saudable e sostible que existe, ten unha calidade e valores nutricionais altamente beneficiosos, á parte de achegarnos felicidade de maneira natural», apunta Garat.

Máis información …..

Link: https://europa-azul.es/consumo-de-pescado-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=consumo-de-pescado-2

Advertisement
Esta entrada foi publicada en Artes Menores, Cedeira, Comarcas, Galicia, Lonxa Cedeira, Mar, Peixe de Cedeira, Pesca, Politica, Politica Pesqueira, Traballo. Ligazón permanente.

Deixar unha resposta

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s