A confraría de Cedeira deseña un proxecto de divulgación do marisqueo e a pesca de baixura

O GALP financia a iniciativa, cunha axuda de 108.300 euros

LA VOZ
CEDEIRA 01/10/2020 05:00 h

A confraría de pescadores lanza Cedeixura, un proxecto que comparte co Concello co que busca «dar visibilidade á calidade diferencial da pesca de baixura e do marisqueo en Cedeira». O Grupo de Acción Local Pesqueira (GALP) A Mariña-Ortegal financia esta iniciativa, cunha achega de 108.304 euros (do Fondo Europeo Marítimo e da Pesca), o 100 % do solicitado, aínda que o orzamento é algo superior, ata os 127.668.

A implicación do sector hostaleiro, un dos alicerces económicos da localidade, xunto coa pesca, constitúe un dos propósitos da confraría, «para a posta en valor dos produtos mariños». Tamén queren involucrar ao tecido asociativo, «para achegar a escolares, hostaleiros e ao público en xeral os beneficios da pesca sustentable, como elemento de desenvolvemento económico e recurso de consumo responsable e saudable».

Os artífices deste proxecto perseguen catro metas: a mellora da percepción «da calidade dos produtos pesqueiros e marisqueiros no público xeral e no sector da hostalería»; a interacción «dos dous sectores económicos máis salientables da vila, sinal de identidade e atractivo, afectando á desestacionalización do turismo»; a dignificación dos oficios do mar e a captación de man de obra que garanta «o relevo xeracional»; e a creación de «novas liñas de negocio e novos conceptos de transformación, a partir da calidade diferencial dos produtos».

As actuacións previstas para este ano, a través de Cedeixura, tiveron que suspenderse debido á pandemia. Pretendían celebrar a regata de traiñeiras e a Festa dá Pescada, que tiveron que suspender. Si puideron manter as visitas guiadas ao Museo Mares de Cedeira, para grupos reducidos, que terán lugar neste último trimestre.

O covid-19 obrigou a reorganizar o calendario, que inicialmente incluía os exercicios 2020, 2021 e 2022. Confraría e Concello de Cedeira solicitaron ao GALP o adiamento das accións programadas para este ano. Entre as actuacións previstas para todo o período figuran un plan de comunicación, audiovisuais sobre o proceso extractivo e de rastrexabilidade e eventos de demostración gastronómica.

Link.: http://www.lavozdegalicia.es

Esta entrada foi publicada en Cedeira, Comarcas, Galicia, Mar, Traballo. Ligazón permanente.

Deixar unha resposta

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s